Betalingsplan voor verkeersboetes

Lees in deze artikel hoe je kunt betalen voor verkeersboetes met verschillende opties.

Geschreven door Charlotte Ruelens

Laatste keer bijgewerkt op March 4th, 2023

Huidige minister van justitie Van Quickenborne heeft het mogelijk gemaakt om online een afbetalingsplan aan te vragen voor verkeersboetes. Je hoeft dus niet langer de bevoegde ontvanger van domeinen en penale boeten aan te schrijven.

 

 

Hoe verloopt de aanvraag? 


De aanvraag van een afbetalingsplan is zeer eenvoudig. Op de site Just-on-web dien je in te loggen via je eID, itsme of het PV- of systeemnummer dat op je verkeersboete wordt vermeld. 

Vervolgens kun je kiezen over welke termijn je de betalingen wenst te spreiden. De maximale termijn bedraagt zes maanden. Nadat je de eerste betaling hebt uitgevoerd, zullen de overige maandelijkse betalingen automatisch via domiciliëring verlopen. De domiciliëring eindigt nadat het volledige bedrag betaald is. 

 

Hoe ver staat het afbetalingsplan? 


Je wordt via mail op de hoogte gehouden van het verloop van het afbetalingsplan. Zo ontvang je na de eerste betaling een mail met de bevestiging van de activering van de domiciliëring. Vervolgens krijg je enkele dagen voor elke volgende schijf een herinnering voor de betaling die gepland staat. Hierbij wordt bovendien gevraagd om het saldo op je rekening aan te zuiveren wanneer dat nodig zou zijn. 

Wanneer één van de betalingen via domiciliëring zou mislukken, dan krijg je een e-mail met de vermelding dat na enkele dagen een nieuwe poging zal worden ondernomen. 

 

Voorwaarden 


Twee voorwaarden werden verbonden aan de aanvraag van een afbetalingsplan: 

  1. Je dient de aanvraag tijdig in, d.w.z. voor de vervaldatum van de verkeersboete. 
  2. Je erkent dat je de bestuurder was die de overtreding beging.

 

Nog Vragen of bijstand nodig?
Al onze advocaten zijn gespecialiseerd in strafrecht. 
Contacteer ons vrijblijvend.
+32 (0)14 73 27 08
info@crimilex.be